Laden...
Naar Facebook

Teylers Museum

Teylers Museum leent zich uitstekend voor uw huwelijksceremonie met receptie, een zakelijke ontvangst, presentatie en afsluitende borrels en feestelijke samenkomsten. Als huiscateraar hebben wij de eer u hier te mogen verwelkomen en in de watten te leggen.

 

Een bezoek aan Teylers Museum is een ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland, waarin men kennismaakt met voorwerpen van kunst en wetenschap: fossielen en mineralen, natuurwetenschappelijke instrumenten, bijzondere boeken maar ook een fraaie collectie schilderijen, tekeningen, munten en penningen.

 

Trouwen

Wist u dat Teylers Museum een officiële trouwlocatie is van de gemeente Haarlem? Er zijn inmiddels aardig wat huwelijken voltrokken in dit prachtige museum. De Gehoorzaal met zijn 150 zitplaatsen is werkelijk een prachtige omgeving voor het ja-woord! Na afloop staan we klaar met bruisende bubbels voor de toast!

 

Zakelijke bijeenkomsten

Teylers Museum biedt in combinatie met Karmeliet Catering bedrijven en gezelschappen de mogelijkheid aan om zakelijke of privé-ontvangsten te houden. Dit kan variëren van een kleine vergadering in bijvoorbeeld het Bétalab in de tuin, of voor grotere gezelschappen in de Voorzaal. De Gehoorzaal met zijn 150 zitplaatsen is een fantastische omgeving voor bijvoorbeeld een symposium of (product)presentatie waarbij wij uw gasten graag ontvangen met een kopje koffie en gezellig afsluiten met een borrel naar wens.

 

Groepsbezoek museum

Tevens biedt Teylers Museum in samenwerking met Karmeliet Catering de mogelijkheid om met gezelschappen te lunchen in de mooie Tuinzaal (Lunchcafé) eventueel in combinatie met een rondleiding. Voor informatie over deze groepsarrangementen kunt u terecht bij een van de medewerkers van Teylers Museum of kunt u contact opnemen met Karmeliet Catering.

En natuurlijk wordt er ook aan de kleintjes gedacht. Een leuk èn educatief kinderpartijtje met een spannende speurtocht door het museum en een feestelijke taart maken een waar feestje!

 

Kort overzicht van de zalen

 

De Tuinzaal / Het Museumcafé

Het museum heeft in de nieuwe vleugel een mooi museumcafé, waar u terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie, een kleine versnapering of een lunch. Dit museumcafé wordt sinds 2003 geëxploiteerd door de Karmeliet. Het museumcafé is een moderne, lichte ruimte met zicht op de prachtige binnentuin, vandaar de toepasselijke naam Tuinzaal en biedt zitplaats aan maximaal 80 personen. Het café is buiten de publieksuren ook zeer geschikt voor recepties van grotere groepen en kan bij die gelegenheid circa 150 personen herbergen. De nieuwe vleugel werd in 1996 geopend en is ontworpen door Hubert Jan Henket. In deze vleugel zijn veel glazen wanden te vinden waardoor u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de museumtuin.

De 19de eeuwse Gehoorzaal op de eerste verdieping van de museum heeft een klassieke collegezaalopstelling en biedt ruimte aan maximaal 150 personen. Het is een sfeervolle zaal, voorzien van computer, beamer, dia- en geluidsapparatuur.

De Voorzaal (de ruimte vóór de gehoorzaal) is een laat 19e-eeuwse zaal. Deze ruimte wordt verhuurd voor vergaderingen van maximaal 20 personen of - in combinatie met de Rotonde - voor (staande) recepties en borrels.

De Rotonde is een laat 19e-eeuwse ruimte die bij uitstek geschikt is voor een informeel samenzijn. In combinatie met de Voorzaal of de Gehoorzaal kunnen hier koffieontvangsten, borrels en staande lunches georganiseerd worden.

 

Het Bétalab is een klein huisje in de tuin van het museum waar u tot 8 personen prima een besloten vergadering kunt houden. De catering kan zowel in het Lab verzorgt worden als bijvoorbeeld de lunch in de Tuinzaal, zodat u 'er even tussenuit' bent.

 

Voor informatie over tarieven, bezichtiging van de ruimtes of een reservering kunt u contact opnemen met de Afdeling Publiekszaken van Teylers Museum via 023-5531985. U kunt uiteraard ook hun website bekijken: Teylers Museum.


Offerte aanvragen

×